Een bijzonder jubileumjaar

Het is een bijzonder jaar om een jubileum te vieren. SVH bestaat 25 jaar in 2021, maar het is lastig om dat ‘echt’ te vieren. Ons team werkt sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 grotendeels thuis – en dat is vandaag de dag nog steeds de norm. We blikken graag met je terug op een bewogen periode. Voor onszelf, maar ook voor de woningcorporaties.

Impact op verhuringen
Medio maart 2020 werden de eerste coronamaatregelen van kracht. Medewerkers van corporaties gingen thuiswerken en het verhuurproces moest aangepast worden. Meer digitaal, meer op afstand, balies werden gesloten. Hierdoor zagen we bij SVH het aantal advertenties van huurwoningen drastisch dalen: van gemiddeld 120 per week vlak voor de pandemie, tot onder de 50.

Na een paar weken stabiliseerde het aantal advertenties gelukkig weer en  ook het aantal verhuringen was na een paar maanden weer op het niveau van voor de maatregelen.

Rode streep = de eerste coronamaatregelen werden van kracht

Veranderingen bij SVH zelf
Ook voor het team van SVH veranderde er veel dit jubileumjaar. Verschillende mijlpalen, zoals het afscheid van een collega die met pensioen ging, werden digitaal gevierd. Ook onze overleggen werden digitaal en om het teamgevoel vast te houden, experimenteerden we met de wondere wereld van virtueel borrelen.

We missen het ‘echte’ contact met onze leden en samenwerkingspartners. Voorlopig zullen we vooral nog digitaal afspreken, maar we hopen volgend jaar iedereen snel weer in levende (en gezonde) lijve te ontmoeten!

Vorige
Vorige

SVH zou een landelijke rol moeten pakken

Volgende
Volgende

Presentatie: een nieuw logo